Aktivitet

 

 

Dette event er udsat til 2024!

 

Dyb dykket i ESG: Volume II!
Forbered din forretning på ESG's nye æra!

Inden 2024 skal virksomheder tilpasse sig en opdateret tilgang til bæredygtighedsrapportering. Dette indebærer en obligatorisk rapportering om miljøbeskyttelse, sociale initiativer og god ledelsespraksis, også kendt som ESG.

En robust tilgang til bæredygtighed, effektiv leveringslogistik og værdikæder er kritiske punkter for enhver virksomheds størrelse.

Dette gælder ikke kun industrikæmper. Dage, hvor det var nok blot at være en underleverandør, er forbi.

I dette halvdagsevent dykker vi ned i ESG's verden, og du vil blive udstyret med inspiration og praktiske redskaber for at sikre en harmonisk integration i din virksomhed. Mød ledende eksperter og vidensbaserede organisationer, der kan guide dig og kaste lys over ESG's langsigtede betydning. Du får endda en to-do liste med hjem, så du kan træde i aktion umiddelbart efter.

 

Møde oplægsholderne 

 

 
 

Knud Erik Hilding-Haman, Senior Specialist, Fødevarer og Produktion ved Teknologisk Institut
Hør Oplægget: Hvad kan din virksomhed få ud af at omstille sig i en bæredygtig retning og hvad kan vi lære af de virksomheder som er i fuld gang? 

I oplægget vil Knud Erik redegøre for hvad danske virksomheder gør når de omstiller sig ansvarligt og bæredygtigt, hvad din virksomhed kan opnå af berettigelse og konkurrencefordele i markedet og hvordan den skal gribe opgaven an.

Du vil høre om hvad andre virksomheder har foretaget sig og du vil stå med en to-do-liste, som du kan tilpasse alt efter hvor ambitiøs og ansvarlig din virksomhed vil være i dens bæredygtige omstilling.

Rune Wagnersen, Direktør AB Electric AS
Hør en virksomhedscase, som har været på en rejse med ESG - og deres 'ups and downs' i dette arbejde.

Emil Andersen, Co-Founder og CEO, Planteslagteren
Hør Oplægget: Målbar bæredygtighed og SMV'ernes ansvar

Det er ikke længere nok "at være en grøn virksomhed" - det skal kunne måles og kommunikeres klart og tydeligt. At drive virksomhed med formål om at skabe positivt impact har på få år udviklet sig fra kvalitativt og til tider ukonkret til at være kvantitativt, konkret og en svær kommunikativ øvelse. Hvilke krav stiller omverdenen til os, og hvilke krav har vi selv stillet os selv for at skubbe på udviklingen? Hvordan hjælper vi forbrugerne med at forstå fødevarers fodaftryk på planeten? Og hvad med investorer - går de op i impact eller er det kun den traditionelle bundlinje som tæller?

Alt dette og mere til svarer Emil på i en fortælling om deres ESG rejse, og giver dig som deltager en forståelse for, hvordan det konkret er at arbejde med ESG i en mindre opstartsvirksomhed.

Julie Hjort, Director of Sustainable Transition, Dansk Design Center
Hør Oplægget: Afkobling 2030; Danmarks Bæredygtige Produktionsfremtid

I en verden med presserende miljøudfordringer tager Danmark teten med "Afkobling 2030". Dette otte-årigt program støtter danske produktionsvirksomheder i deres rejse mod bæredygtighed ved at fokusere på både direkte produktion og dybden af værdikæden. Med en kombination af ekspertvurderinger, cirkulær økonomi og innovation, afkobler programmet værdiskabelse fra klima- og miljøbelastning. Oplægget giver indsigt i, hvordan denne dybe integration i værdikæden, fra råmaterialer til slutbruger, ikke kun beskytter planeten men også åbner op for nye forretningsmuligheder.

Deltagerne vil forlade oplægget med en fornyet forståelse af, hvordan bæredygtighed kan integreres i hver led af værdikæden, og hvordan Afkobling 2030's vision kan transformere produktionssektoren.

Regin Røndal-Liniger, Manager i Rambøll Management Consulting med fokus på udvikling af bæredygtighedsstrategier for virksomheder
Hør Oplægget: ESG-rapportering – er det nu også vigtigt? Ja, det vil også involvere din virksomhed

Hverken kunder, medarbejdere eller miljøet kerer sig om, hvad I har stående i brochuren eller på hjemmesiden. Kun handling tæller nu. Og det skal dokumenteres og rapporteres. CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) er et EU-direktiv, der regulerer bæredygtighedsrapportering for en række virksomheder af en vis størrelse – men er også relevante for mindre virksomheder, da det indeholder en standardiseret tilgang til ESG-rapportering. CSRD erstatter det nuværende EU-direktiv NFRD (Non Financial Reporting Directive), og vil ændre og skærpe kravene til virksomheders bæredygtighedsrapportering for de tre områder i ESG. Hør om de nye krav, og om hvorfor ESG-rapportering bliver ”license to operate” for virksomheder.

Virksomhedscases - offentliggøres snart

Gyda Bay, COO Food Innovation House og Morten Kjeldgaard, COO Green Tech Center, begge en del af DANDY Business Park
Hør oplægget Double Materiality, et nyt ESG-værktøj i den bæredygtige omstilling

Når vi taler om virksomheders indvirkning, tænker vi ofte kun på finansielle resultater. Men hvad med virksomhedens effekt på samfundet og miljøet? Her kommer "Double Materiality" ind i billedet.
I dette oplæg vil vi kort introducere:

  • Hvad er Double Materiality Assessment
  • Hvordan kan virksomheden have fokus på både bæredygtig impact men også den øvrige værdiskabelse

 

Eventet afholdes mellem

og

Se mere om parkens huse og faciliteter

8 huse, 200 virksomheder og 1.000 medarbejdere

Klik her